Tento e-shop využívá cookies (sušenky)

Náš eshop skvělé sušenky (cookies) nejen nabízí, ale i používá k tomu, aby nabídka webu byla vždy čerstvá a chutnala Vám, stejně jako chutnají naše výrobky. Bez některých sušenek to prostě správně nesedne, jiné pomohou vylepšit web a tím Váš kulinářský zá

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Balíček směsí na chleba

Akce Novinka
-46 %
Ušetříte
152,00 Kč
332,00 Kč
180,00 Kč
160,71 Kč bez DPH
Skladem do 3 dnů
Ks

Popis produktu

Kód produktu: Multchl Výrobce: Nominal

Akční balíček čtyř směsí na bezlepkový chléb.

Balíček obsahuje:

BLP s chia semínky, BLP rustikální, BLP s lněnou vlákninou, BLP s pohankovou vlákninou.

Zobraz detailní popis

Detailní popis

Složení: viz jednotlivé směsi

Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.

Balení: 4x 500g

Základní příprava 500g směs 475 ml (g) vody 20ml oleje 15g čerstvého droždí

Postup pro pečení v domácí pekárně
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
 
Postup pro pečení v běžné troubě
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g / 500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Obsah balení

4x500g

BLP s chia semínky, BLP rustikální, BLP s lněnou vlákninou, BLP s pohankovou vlákninou.