Tento e-shop využívá cookies (sušenky)

Náš eshop skvělé sušenky (cookies) nejen nabízí, ale i používá k tomu, aby nabídka webu byla vždy čerstvá a chutnala Vám, stejně jako chutnají naše výrobky. Bez některých sušenek to prostě správně nesedne, jiné pomohou vylepšit web a tím Váš kulinářský zá

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

BLP Směs na chléb rustikální 500g (20)

Akce Výprodej
-52 %
Ušetříte
43,10 Kč
83,00 Kč
39,90 Kč
35,62 Kč bez DPH
7,98 Kč / 100g
Skladem

Popis produktu

Kód produktu: Z466 Kód výrobce: 8594010190216 Výrobce: NOMINAL CZ OBCHODNÍ s.r.o.

Pozor trvanlivost do: 12.8.2025 !!!

 

Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní. Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přidáním různých semínek (len, sezam, dýně...). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí. Dobrou chuť!

Zobraz detailní popis

Detailní popis

Směs na chléb rustikální (bez lepku)

Složení:
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření.
 
Trvanlivost:
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Upozornění: Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.
 
Výživové údaje ve 100g:
Energie 1448kJ/343kcal; tuky 1,7 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g; sacharidy 71g; cukry 3,7 g; VLÁKNINA 8,2 g; bílkoviny 6,6 g; sůl 2 g

 


 

 


Suroviny pro přípravu chleba:
500g směs
475ml vody
20ml oleje
15g čerstvého droždí nebo cca 5 g sušeného droždí
 
 
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Dop. dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí 45-50 min. a cca 60min. pečení. Během kynutí by už těsto nemělao být znovu promícháváno.
Podle typu pekárny a délky použitého programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížíme dávku droždí nebo použijeme chlednější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, má hutnější strukturu a tendenci praskat, použijeme více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních pár minut míchání je dobré měkkou stěrkou shrnout suroviny ulpělé na stěnách nádoby do těsta. Chléb krájíme, až zcela vychladne.
 
 
 
Postup pro pečení v běžné troubě
Vymíchejte těsto dle návodu. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Obsah balení

Hmotnost: 500 g

Karton: 20x 500 g

Minimální trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.