Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi

Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi

Doba přípravy: 35 minut

Ingredience na 3 porce:

160 g celozrnných špaget REJ

600 g mrkve

120 g cibule

100 g rajčatového pyré

20 g česneku

12 ml řepkového oleje

120 ml bílého vína

120 g ricotty

25 g pistácií

20 g parmezánu

 

Bobkový list, sůl, pepř, rozmarýn, citronová šťáva

 

Energetická hodnota na 1 porci: 2030 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 6,7, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 11 

 

Postup přípravy repeptu:

Cibuli a česnek orestujeme na řepkovém oleji dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn a vše zprudka orestujeme, po chvíli zalijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit, přidáme sekaná rajčata nebo rajčatové pyré, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou, lehce vmícháme ricottu a necháme prohřát. Špagety uvaříme dle návodu a vše společně promícháme. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a strouhaným parmezánem.

 

Přejeme dobrou chuť!