Mangový ''cheesecake'' do skleničky Rej

Mangový ''cheesecake'' do skleničky Rej

Počet porcí: 4

Typ receptu: Dezert

Typ přípravy: Pečený

 

 

 

Připravte si tyto Ingredience:

 

Potravina Množství
Mango 360 g
Rej sušenky celozrnné lískooříškové klasy 68 g (2 balení)
Banán 80 g
Tvaroh odtučněný průměr 200 g
Vejce celé (syrové) 55 g
Želatina (v suchém stavu) 5 g


Energetická hodnota

  • celkem: 3558 kJ
    Bílkoviny 45 g, Tuky 19 g, Sacharidy 121 g, SAFA 4 g, Cukry: 83 g, Vláknina 17 g, Sůl 1 g

  • na 1 porci: 704 kJ
    Bílkoviny 11,3 g, Tuky 4,8 g, Sacharidy 30,3 g, SAFA 1 g, Cukry: 20,8 g, Vláknina 4,3 g, Sůl 0,3 g

 

Dochucovadla:

Vanilka

 

Postup přípravy:

Mango oloupeme a rozmixujeme na pyré. Sušenky nadrtíme a smícháme s trochou mangového pyré (cca 80 g).

Příprava krému

Tvaroh vyšleháme se žloutkem, ochutíme vanilkou a přidáme rozmixovaný banán a mangové pyré (cca 80 g), můžeme případně lehce přisladit. Z bílku si ušleháme sníh a opatrně vmícháme do krému.

 

Příprava základu dezertu

Do skleniček dáme nejdříve vrstvu sušenek, poté krém a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C cca 25-30 minut, dokud není krém pevný. Dezert necháme vychladnout a připravíme si poslední vrstvu z manga. Zbylé mangové pyré (cca 200 g) dáme do hrnce a přidáme želatinu, můžeme přidat i kapku kokosového likéru nebo rumu. Pomalu zahříváme, aby se želatina rozpustila. Necháme lehce zchladnout, nalijeme na vychladlý dezert a necháme v lednici ztuhnout.