Mangový ''cheesecake'' do skleničky Rej
- Počet porcí: 4
- Typ receptu: Dezert
- Typ přípravy: Pečený
Připravte si tyto Ingredience:
Potravina | Množství |
Mango | 360 g |
Rej sušenky celozrnné lískooříškové klasy | 68 g (2 balení) |
Banán | 80 g |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 g |
Vejce celé (syrové) | 55 g |
Želatina (v suchém stavu) | 5 g |
Energetická hodnota
-
celkem: 3558 kJ
Bílkoviny 45 g, Tuky 19 g, Sacharidy 121 g, SAFA 4 g, Cukry: 83 g, Vláknina 17 g, Sůl 1 g -
na 1 porci: 704 kJ
Bílkoviny 11,3 g, Tuky 4,8 g, Sacharidy 30,3 g, SAFA 1 g, Cukry: 20,8 g, Vláknina 4,3 g, Sůl 0,3 g
Dochucovadla:
Vanilka
Postup přípravy:
Mango oloupeme a rozmixujeme na pyré. Sušenky nadrtíme a smícháme s trochou mangového pyré (cca 80 g).
Příprava krému
Tvaroh vyšleháme se žloutkem, ochutíme vanilkou a přidáme rozmixovaný banán a mangové pyré (cca 80 g), můžeme případně lehce přisladit. Z bílku si ušleháme sníh a opatrně vmícháme do krému.
Příprava základu dezertu
Do skleniček dáme nejdříve vrstvu sušenek, poté krém a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C cca 25-30 minut, dokud není krém pevný. Dezert necháme vychladnout a připravíme si poslední vrstvu z manga. Zbylé mangové pyré (cca 200 g) dáme do hrnce a přidáme želatinu, můžeme přidat i kapku kokosového likéru nebo rumu. Pomalu zahříváme, aby se želatina rozpustila. Necháme lehce zchladnout, nalijeme na vychladlý dezert a necháme v lednici ztuhnout.