Proč výrobky s vlákninou?

05.01.2015 11:52 Aktuality

Proč vláknina a její vysoké množství ve výrobcích?
Vláknina je souborné označení pro celou skupinu rostlinných polysacharidů (složitých cukrů), které jsou v našem tenkém střevě odolné vůči působní trávicích enzymů. Dostatečné zastoupení potravin bohatých na vlákninu ve stravě je velice důležité.
Výživové doporučení pro obyvatelstvo ČR je zpracováno Společností pro výživu v souladu s dokumentem komise Evropských společenství s názvem Strategie pro Evropu týkající se zdravotních problémů souvisejících s výživou, nadváhou a obezitou. Podle ní je žádoucí zvýšení příjmu vlákniny na 30 g za den u dospělých. U dětí od druhého roku života 5 g + počet gramů odpovídajících rokům věku dítěte.

Výrobky řady REJ Víte,co jíte mají vysoký obsah vlákniny - sušenky, těstoviny, müsli. Navíc i veškeré další nutriční hodnoty splňují kritéria Mezinárodní zdravotnické organizace pro udělení loga Vím,co jím.