Zapomeňte na věnečky, vyzkoušejte dezert z kaše
Mlsáte rádi? My v REJi ano. Ale zkoušíme to trochu jinak. Jak? Třeba s bezlepkovou kaší. Nabízíme pár tipů, jak připravit nejen dobrou snídani, ale i efektní dezert.
V naší nabídce najdete nejrůznější druhy kaší. Od tradičnější kukuřičné nebo rýžové přes jáhlovou, pohankovou, až k čirokové. Pokud máte před očima klasiku posypanou kakaem, cukrem a zalitou máslem, souhlasíme, je to dobrota. Ale co si tak trochu rozšířit „kašové“ obzory?
Fantazii se meze nakladou a každý má chutě jiné. Navíc potravinové alergie nejsou dnes už bohužel žádnou výjimkou. Instantní kaše REJ jsou přirozeně bezlepkové, lze je připravovat z mléka, ale také z vody. Vhodné jsou tedy například pro celiaky. Dochutit si je můžete zcela podle vlastních představ. Anebo se inspirujte našimi nápady. Tentokrát pro vás nemáme konkrétní recept, ale osvědčené tipy, i když možná trochu „hříšné“. Vyzkoušíte je?
Dobrou chuť!
TIPY z REJe
1. Smíchejte vícero druhů kaší. Chuťově i výživově bude vaše snídaně pestřejší.
2. Pokud vaše tělo dovolí, přimíchejte pár lžiček zakysané smetany nebo bílého jogurtu. Kaše bude jemnější a v kombinaci s ovocem – ideální dezert!
3. Kaše jsou nejlepší s čerstvým sezónním ovocem, ale můžete také v klidu využít sušené, mražené, případně kompotované plody. A samozřejmě klasické müsli nebo oříšky. Takové valentýnské srdce z malin, borůvek nebo jahod? Potěší zaručeně.
4. Některé dezerty z kaší lze podávat i vychlazené. Mléční alergici odpustí, ale například spojení kaše, polotučného měkkého tvarohu a medu, to vše vyšlehané dohladka a završené ovocem, je kombinace chuťově nepřekonatelná!