Pudinkovotvarohové řezy z celozrnných sušenek Rej
- Počet porcí: 10
- Typ receptu: Dezert
- Typ přípravy: Nepečený
Připravte si tyto Ingredience:
Potravina | Množství |
Celozrnné čokoládové sušenky REJ | 2 balení |
Celozrnné oříškové sušenky REJ | 2 balení |
Polotučné mléko | 300 ml |
Vanilkový pudink | 1 balení |
Tvaroh nízkotučný | 130 g |
Cukr bílý | 20 g |
Lískové ořechy | 40 g |
Vanilka |
Energetická hodnota
-
celkem (100 g): 830 kJ
Bílkoviny 6 g, Tuky 8 g, Sacharidy 23 g, SAFA 1,2 g, Cukry: 10,3 g, Vláknina 2,5 g, Sůl 0 g -
na 1 porci (65 g): 540 kJ
Bílkoviny 4 g, Tuky 5 g, Sacharidy 15 g, SAFA 0,8 g, Cukry: 6,7 g, Vláknina 1,6 g, Sůl 0 g
Postup přípravy:
Nejprve si uvaříme hustý vanilkový pudink z menší dávky mléka. Pudink lehce osladíme a můžeme ochutit i vanilkou. Po uvaření ho necháme vychladnout a občas zamícháme nebo přikryjeme potravinářskou fólií, aby se netvořil škraloup. Po vychladnutí pudink vyšleháme společně s tvarohem.
Celozrnné sušenky potíráme připraveným krémem a slepujeme k sobě. Skládáme je naležato vedle sebe, přičemž pro „barevný efekt“ můžeme střídat ořechovou a kakaovou příchuť. Vytvoříme tak postupně „roládu“. Tu potřeme z boku i shora zbytkem krému a zabalíme do alobalu.
Roládu necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Po ztuhnutí ji vybalíme a posypeme strouhanými ořechy ze všech stran. Aby nám vznikl dvoubarevný řez stejně jako na fotce, krájíme roládu našikmo.
Náš tip: Vybírejte sušenky s co nejvyšším podílem vlákniny a co nejnižším obsahem cukru. Doporučujeme například sušenky REJ.