Tento e-shop využívá cookies (sušenky)

Náš eshop skvělé sušenky (cookies) nejen nabízí, ale i používá k tomu, aby nabídka webu byla vždy čerstvá a chutnala Vám, stejně jako chutnají naše výrobky. Bez některých sušenek to prostě správně nesedne, jiné pomohou vylepšit web a tím Váš kulinářský zá

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rezistentní škrob Hi-Maize 250g

Akce Výprodej
-28 %
Ušetříte
25,00 Kč
90,00 Kč
65,00 Kč
58,04 Kč bez DPH
ks

Popis produktu

Kód produktu: Z187 Kód výrobce: 8594038912517 Kód dodavatele: {CB2B12F6-9307-421E-9AA5-BA101C2B4735}

Rezistentní škrob Hi-maize je unikátní zdroj nerozpustné vlákniny z vysoce amylózní odrůdy australské kukuřice.

Zobraz detailní popis

Detailní popis

Praktické použití Hi-maize®

Lze použít všude tam, kde se běžně používá klasická bílá mouka. Tedy nejen do chleba, sušenek či sladkého pečiva, ale i do knedlíků(kynutých, houskových nebo bramborových), moučníků, palačinek, obilných kaší nebo pro zlepšení obsahu vlákniny v komerčních cereáliích.

Množství Hi-maize®, které nahrazuje část mouky, by mělo být optimálně 15% hmotnosti mouky, ne méně než 12%, max. však 20%, aby nedošlo ke zhoršení vlastností těsta.

 TIP! Hi-maize® můžete použít místo části mouky i do mletých mas na karbanátky, sekané pečeně, stejně tak do těstíček na smažená masa, trojobalu apod.

Složení: vysoce amylózní kukuřičný škrob

Nutriční hodnoty (výživové údaje ve 100g):

Energetická hodnota   550 kJ/131 kcal
Tuky                                 0,8g
z toho nasycené MK     0,4g
Sacharidy                        31,0g
z toho cukry                   0,0g
Vláknina                         56,0g
Bílkoviny                        0,8g
Sůl                                    0,01g




Obsah balení

Hmotnost: 250g
(výrobek je dodáván pouze pro vlastní soukromou spotřebu)

Minimální trvanlivost: 6 měsíců od data balení

Uchovejte v suchu a chraňte  před teplem.

Specifikační body

Rezistentní škrob Hi-maize® pochází z vysoce amylózní odrůdy kukuřice, která je výsledkem téměř dvacetiletého konvenčního šlechtění. Při následném zpracování této kukuřice se používají výhradně standardní postupy – Hi-maize®tedy není žádným způsobem chemicky modifikován.

  • Pokud se Hi-maize® použije jako přísada do chleba, sušenek, těstovin či cereálií, může se tak zvýšit jejich obsah vlákniny, aniž by tyto potraviny chuťově utrpěly. Nahrazením části mouky rezistentním škrobem redukujeme obsah stravitelného škrobu a tím pádem i obsah glukózy, která je po rozložení škrobů absorbována do krve. Potraviny s vysokým obsahem snadno stravitelného škrobu (např. bílý chléb) uvolňují glukózu rychle z tenkého střeva do krve. To způsobuje její prudký vzestup v krvi, který je vzápětí následován rychlým poklesem. Potraviny, obsahující vlákninu nebo rezistentní škrob, způsobují pomalejší nárůst glukózy v krvi a tak udržují její stabilnější hladinu.

Kromě snížení glykemického indexu je dostatek vlákniny nezbytný i pro udržení správné činnosti a zdravého stavu střev, chrání před zácpou, pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a vylučovat toxické látky z organismu.