Pudinkovotvarohové řezy z celozrnných sušenek Rej

Pudinkovotvarohové řezy z celozrnných sušenek Rej

Počet porcí: 10

Typ receptu: Dezert

Typ přípravy: Nepečený



Připravte si tyto Ingredience:

 

 

Potravina Množství
Celozrnné čokoládové sušenky REJ 2 balení
Celozrnné oříškové sušenky REJ 2 balení
Polotučné mléko 300 ml
Vanilkový pudink 1 balení
Tvaroh nízkotučný 130 g
Cukr bílý 20 g
Lískové ořechy 40 g
Vanilka  

 

Energetická hodnota

  • celkem (100 g): 830 kJ
    Bílkoviny 6 g, Tuky 8 g, Sacharidy 23 g, SAFA 1,2 g, Cukry: 10,3 g, Vláknina 2,5 g, Sůl 0 g

  • na 1 porci (65 g): 540 kJ
    Bílkoviny 4 g, Tuky 5 g, Sacharidy 15 g, SAFA 0,8 g, Cukry: 6,7 g, Vláknina 1,6 g, Sůl 0 g

 

Postup přípravy:

Nejprve si uvaříme hustý vanilkový pudink z menší dávky mléka. Pudink lehce osladíme a můžeme ochutit i vanilkou. Po uvaření ho necháme vychladnout a občas zamícháme nebo přikryjeme potravinářskou fólií, aby se netvořil škraloup. Po vychladnutí pudink vyšleháme společně s tvarohem.

Celozrnné sušenky potíráme připraveným krémem a slepujeme k sobě. Skládáme je naležato vedle sebe, přičemž pro „barevný efekt“ můžeme střídat ořechovou a kakaovou příchuť. Vytvoříme tak postupně „roládu“. Tu potřeme z boku i shora zbytkem krému a zabalíme do alobalu.

Roládu necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. Po ztuhnutí ji vybalíme a posypeme strouhanými ořechy ze všech stran. Aby nám vznikl dvoubarevný řez stejně jako na fotce, krájíme roládu našikmo.

Náš tip: Vybírejte sušenky s co nejvyšším podílem vlákniny a co nejnižším obsahem cukru. Doporučujeme například sušenky REJ.